کد خبر: ۳۱۴۹۷تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۴ دی ۱۳۸۷تعداد بازدید: ۴۹۳۸
MMS یک سرویس ذخیره سازی و ارسال چندرسانه ای بین دو مشترک است که همان عملی را انجام می دهد که هر SMS برای پیام ها انجام می دهد و در واقع MMS می تواند سرویس هایی نظیر متن ، عکس ، صوتی ، ویدئویی و یا ترکیبی را پشتیبانی کند .
اگر گیرنده پیام دستگاهش را خاموش کرده باشد، پیام چند رسانه ای ارسال و ذخیره می شود و به محض روشن شدن دستگاه پیام دریافت خواهد شد.
سرویس پیام چند رسانه ای (MMS) ، یک استاندارد تلفن سلولار برای ارسال پیام های چند رسانه ای شامل تصاویر، فایل های صوتی و تصویری تعریف می شود.
اولین MMS تجاری که در جهان ارسال شد در مارس سال 2002 میلادی بوده است که در شبکه شرکت ارتباط از راه دور Telenor در نروژ صورت گرفت و بیشترین کاربرد این سرویس ارسال تصاویر گرفته شده با دوربین تلفن همراه است اما در ارسال زنگ های موبایلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
با یک نگاه به گذشته می توان گفت که سرویس های ارزش افزوده موبایل ابتدا با پیام کوتاه SMS به عنوان بخشی از خانواده استانداردهای GM متولد شد که قابلیت ارسال حداکثر 160 کاراکتر را دارد و به سرعت جای خود را در صنعت تلفن همراه باز کرد و تا سال 2000 بیش از 15 میلیون پیام کوتاه هر سال تحویل داده می شد.
در اوخر دهه 1990 اریکسون سرویس EMS که در واقع تکامل یافته SMS است را ارایه کرد که کاراکتر های کنترل کننده مانند رنگی کردن و بولد کردن متن پیام را به SMS افزود و با ارتقاء یافتن GSM نسل دومی به GPRS نسل 5/2 امکان ارسال پیام های کوتاه بدون محدودیت در اندازه و تعداد کاراکتر های آن به وجود آمد.
سرنام EMS همچنین به سیستم پیام رسانی فوری ( Emergency Messaging System ) اطلاق می شود که البته این سیستم مخصوص تجارت است، نه برای تلفن های همراه و این سرویس پیام افزوده یا Enhanced Message Service ساختار جدید و بهتری از همان سرویس SMS معروف است که توسط شرکت های آلکاتل، اریکسون، موتورولا و زیمنس پیاده سازی شده است. EMS امکانات جدید نظیر سیستم همزمانی داده ( Over The Air Data Synchronization ) و پیام هایی با قابلیت داشتن آیکون های پویا ( Animated ) یا ثابت، فرستادن یا دریافت پیام تا 760 حرف را دارد و یک استاندارد باز ( Open Standard ) است به این معنی که تمامی شرکت های تولید کننده تلفن همراه می توانند از این استاندارد به راحتی در تلفن های خود استفاده کنند. اما شرکت بزرگ نوکیا، که بزرگترین تولید کننده گوشی های تلفن همراه است ، از پذیرفتن و به کار بستن این سرویس در تلفن های خود امتناع کرده است و بیشتر تمرکز خود را به رشد و نمو سیستم MMS گذاشته است.
با شکل گرفتن "پروژه همکاری نسل سومی" (3GPP) که همکاری انجمن های ارتباط از راه دور برای ارایه یک سیستم نسل سومی است و پیوستن آنها به استانداردهای WAP، پیام کوتاه چند رسانه ای MMS به وجود آمد.
به این ترتیب سرویس جدید پیام کوتاه چند رسانه ای در سراسر جهان گسترده شد و در شبکه های GSM، GPRS و CDMA مورداستفاده قرار گرفت و در حال حاضر ارسال پیام کوتاه چند رسانه ای در شبکه های نسل سومی و بعدها در شبکه های نسل چهارمی انجام می شود.
سرویس پیام رسانی چند رسانه ای یا MultiMedia Messaging Service که بسیار شبیه به سرویس EMS است، ساختار جدید و بهتری از سرویس SMS قدیمی است و به کاربران تلفن هایی که با یکدیگر همسازی دارند ، اجازه می دهد که پیام ها را مانند کارت پستال های گرافیکی، انیمیشن ها یا پویانمایی ها، کلیپ های ویدئویی، نقشه ها و کارتهای ویزیت تجاری مبادله کنند. MMS یک سرویس ذخیره سازی و ارسال چندرسانه ای بین دو مشترک است که همان عملی را انجام می دهد که هر SMS برای پیام ها انجام می دهد و در واقع MMS می تواند سرویس هایی نظیر متن ، عکس ، صوتی ، ویدئویی و یا ترکیبی را پشتیبانی کند .
این سرویس این امکان را دارد که یک فایل چند رسانه ای را به یک پیام بفرستد و نیز یک پیام چند رسانه ای را به چند گیرنده ارسال کند و فرستنده خودش می تواند یک فایل چند رسانه ای را بسازد یا از یک موضوع چند رسانه ای پیش ساخته استفاده کرده و عکس برداری و صدا گزاری نماید، یا از اینترنت download کند و سپس ارسال نماید .
اگر گیرنده پیام دستگاهش را خاموش کرده باشد، پیام چند رسانه ای ارسال و ذخیره می شود و به محض روشن شدن دستگاه پیام دریافت خواهد شد و در یک حالت عمومی به گیرنده اجازه می دهد تا پیام چند رسانه ای در دستگاه گیرنده او بار گزاری شود و سپس بلافاصله آن پیام را ببیند و بشنود .
زمانی که پیام MMS ارسال شود ، تلفن گیرنده فقط یک پیام به صورت زیر دریافت خواهد کرد : ( به شما یک پیام تصویری ارسال شده است ) سپس یک آدرس اینترنتی و یک username و password داده می شود تا شما بتوانید از طریق اینترنت پیام چند رسانه ای ارسال شده را دریافت نمایید .